Vad gör jag när Ångesten slår till

Det finns mycket man kan göra när ångesten slår till, och det som hjälper mig är små saker, det är inga märkvärdiga saker men dom hjälper mig! Det kanske inte funkar för dig, men jag delar med mig av de tips och saker som funkar för mig!


Det jag brukar göra när jag får ångest är att lyssna på musik, något uppiggande, sätta på mig lurarna och sedan get the feeling från musiken, kan hända att jag dansar/sjunger med, och bara släpper allt! Jag skriver av mig alla känslor, på dator eller på papper.. det är så skönt att bara få kunna skriva av sig alla känslor, och sedan kan man släppa det och gå vidare. Jag lyssnar på podd, något som får mig att tänka på annat än den ångest jag har.. Jag går ut och går en promenad för att rensa tankarna, med podd eller musik i lurarna, och det är skönt att g ut och röra på sig. Det hjälper mig väldigt mycket. Jag lyssnar mycket på motivation på youtube/spotify för att få extra peepp och känna mig stark.

Jag lyssnar på kroppen, och ,an vet när ångesten kommer, och ibland vet jag inte varför jag får ångest, men innerst inne så vet jag varför och då får jag identifiera problemet och sedan ta det där ifrån, och oftast är det småsaker som jag förstorar väldigt mycket i onödan.. men det är något jag fortfarande jobbar på, och det är en lång väg kvar att gå! Jag tar en dag o taget och bara försöker vara stark!

Ibland så tar ångesten över helt, och då låter jag mig vara ledsen och depp och låter ångesten ta över för att sedan jobba bort den, och jag tror att man måste låta sig må dåligt för att sedan kunna bygga upp sig själv igen, och för mig funkar det, för jag hittar vad problemet är. För mig är det svårt ibland att bara släppa det, och då får man jobba med det allt från 1 dag till några timmar.. men det får ta den tid det tar och man får bara acceptera det!

Om ni vill ha något att lyssna på när ni har ångest eller mår dåligt, så kika in här!!


?Cassie

Instagram @cassiezenkert

  • 89 views

Likes

Comments