The Motivation is here to stay

Det med att hålla igång motivationen från att ha 0 motivation i livet till att ha motivationen till att göra saker är något som jag har hittat själv, och med hjälp av andra som inspirerar mig! Jag har fortfarande mycket att jobba på och det tar tid till det! Det får ta den tid det tar för att bygga upp motivationen.

Innan uppbrottet med mitt ex hade jag inte så mycket motivation till att träna, eller må bra. Kanske för att jag inte fick den inspiration och uppmuntran av honom, han var inte intresserad av att träna, och då ville inte jag träna.. JAG ville men jag hade ingen motivation till det! Nu i efterhand så inser jag att jag bara skulle ha börjat träna, För min skull och ingen annans, men så vart det inte! Efter uppbrottet så hittade jag en ny sida av mig och det var verkligen en sida som jag inte hade sett förut, När jag höll på att ta mig upp från att ha mått dåligt så hittade jag träningen, jag tog tag i det lila jag kunde hitta och det lila kunde motivera mig till att börja gå ut och gå, börja träna på gymmet igen. Små saker i vardagen fick mig att inse att jag kan också, om den personen kan så kan jag också!

En sak som jag reflekterade över.. Eftersom jag bor i stan och det är fullt möjligt att gå till jobbet i alla fall ska jag ha gått till jobbet eller att gå hem från jobbet. Jag hade fått till fridhemsplan och jag visste att det är fullt möjligt att gå hela vägen! Jag bara bestämde mig 1 dag att göra det, varför skulle jag inte kunna gå hela vägen ? Kanske valde fel dag att gå när jag hade min Addidas bag som är rätt stor och klumpig och det var rätt varmt.. men jag gick hela vägen. Det tog.. 1,5 timme ungefär.. Varför gick jag? Jo för jag ville! Jag ville se om jag orkade. Alla kanske inte kan gå hela vägen? eller vad vet jag? Men jag hade hittat motivationen till att gå, genom det lilla jag hade börjat med några veckor innan!

Det finns flera personer nu som inspirerar mig och gör så att jag känner mig taggad på att pusha mig själv för att må bra, träna och hålla motivationen uppe! Någon som gör det är Jesper Asp på Instagram, ni kan hitta hans Instagram HÄR.

Idag la han ut ett inlägg som jag verkligen fick en tankeställare, något som jag kanske inte har tänkt på förut, men när jag läste det inlägget så kände jag att jag blir mer motiverad till att göra det jag gör!

" Det är enkelt i teori men kanske svårare att utföra. I mitt huvud finns det bara plats för saker jag ser fram emot. Jag lägger ingen energi på att tänka på allt jobbigt och tråkigt som måste göras, dessa saker ska bara va rutin. Gör det så fort som möjligt utan att lägga så mycket tanke på de medans man alltid har tankarna på ett roligt gympass, ut och äta eller nått annat kul under dagen/veckan." - Jesper Asp

Dom orden fick mig att tänka om.. Dom tråkiga sakerna ska man inte tänka på, man ska bara ha dom där, göra dom och sen är det färdigt medans man ska fokusera på det positiva det roliga man vill göra. som jag nämnde tidigare så har jag haft väldigt svårt att fokusera på det roliga, det positiva i min omgivning, men nu när jag verkligen har lärt mig att jag mår så mycket bättre av att bara fokusera på det jag tycker är roligt, som Blogga, träna, familj, vänner etc. Det positiva så har det förändrat mitt sätt att tänka, MEN sååå smiter det in en tanke som är negativ, man tappar motivationen helt.. för mig kan det innebära att jag varken kan koncentrera mig eller få något som måste göras gjort.. jag blir en helt annan människa. Vad gör jag för att få tillbaka den positiva motivationen och dom positiva tankarna igen?

Ni som har läst mitt inlägg om ångest.. Detta är typ samma samma saker jag gör för att få tillbaka motivationen. jag brukar tänka på något kul jag vill göra, När vill jag göra det och med vem vill jag göra det med? Försöker fokusera på att ha något att se fram emot. För mig hjälper musik och podd väldigt mycket för att motivera mig till att göra saker! Jag scorllar runt på Instagram och ser hur aktiva alla andra är, och då vill jag också vara lika aktiv. Bara att tänka tanken på att gå ut och gå är jobbigt, så går du ut och går. för du har tänkt tanken, då är det bara att göra det, för mig funkar det.

Har jag tänkt att jag ska ut och gå när jag inte har någon motivation så går jag ut och går, för jag har redan tänkt tanken och tänker man det, så vill man det - Så då är det bar att göra det, för jag vet att jag kommer få tillbaka motivationen bara att att göra det!

--

(Har frågat Jesper om de e okk att lägga ut, och det är det )

Man kan se mig som glad och positiv hela tiden absolut, jag har min motivationen att göra det jag vill, Jag ger alltid 110 % när jag väll ger mig in på det, och det är så sköönt att ha saker man kan hitta motivation ifrån.

Jag hoppas att Ni får massa motivation till att göra det ni vill, motivation är nyckeln till allt men det tar tid att nå dit man vill, men har man rätt insätllning och motivationen till det så klarar man ALLT!

Jag hoppas verkligen att detta inlägg inspirerar och Motiverar! - Glöm inte att gå in och Kika på Jespers Instagram :)


?Cassie

Instagram @cassiezenkert

  • 123 views

Likes

Comments

evelinajosefines
evelinajosefines,
Vad roligt att du har hittat tillbaka till träningen🥰
nouw.com/evelinajosefines