Det här med Sömn?

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

Har du som jag svårt att sova? Du sover inte så mycket som du borde? Jag sover inte alls så mycket som jag borde, och det är ofta folk i min närhet frågar mig, HUR orkar du med ditt liv? Det är något som kallas vilja och motivation. Något jag har hitta nu den senaste tiden, Motivationen till att må bra, viljan att må bra, och då tror jag att man kan komma långt.

Jag vet att sömn är viktig del att må bra och det är något alla behöver. Man ska sova mellan 6-8 timmar beroende på hur man är som individ. Jag behöver mellan 7-8 timmar helst runt 8 för att klara dagen och alla dess utmaningar. Jag har ett problem som gör att de är svårt för mig att sova de timmar jag behöver och då har jag provat massa olika metoder för att kunna sova de timmar jag behöver. Ibland funkar det och ibland inte, men det är viktigt att förstå vart problemet ligger och vad man kan göra för att lösa det.

Jag har alltid haft svårt att sova, och alltid svårt att komma till ro när jag ska sova, det är alltid något som kommer upp i tankarna och sen är alla tankar i farten när man ska sova. Kan tänka på allt från tatueringar till hur jag ska klara av att jobba, hur jag löser vissa problem osv. Ibland är det negativa tankar och få börjar man grubbla på det, ibland är det mycket positiva tankar och så rullar det på natt efter natt. Kan ärligt säga att det är rätt underhållande ibland att se i efterhand vad man egentligen tänker på.. Vilka knasiga tankar man kan få när man ska komma till ro och sova.

Under alla mina år då jag har haft sömnproblem så är det något som 9/10 gånger funkar och det är lugn avslappnings musik, på senare år så har även Podden ”Sleepy” hjälpt mig väldigt mycket samt meditation, lära mig att jobba med mitt inre, mitt lugn och att bara kunna slappna av. Något som jag inte har gjort tidigare, och något som jag inte kunnat tidigare, då jag har haft så mycket runt omkring mig. Nu känner jag att det funkar, och att det något som är det något alla behöver prova.

Finns många APPAR på både Iphone och Android som funkar och som är gratis, det gäller bara för dig att hitta den appen som du tycker om.

Jag har även fått lära mig att det är viktigt att verkligen stänga ner och låta kroppen och framför allt hjärnan vila och inte sitta vid datorn/mobil som vi kan göra hela dagarna, och inte låta den vila. Jag är inte så duktig på det, men försöker bli bättre, men det är lite svårt när man är van, och man jobbar sena kvällar och kommer hem sent, så är det svårt att varva ner. Jag försöker alla gånger att låta kroppen och hjärnan att slappna av men när man precis har kommit hem från jobbet sent och man inte har någon ro till att sova även fast man måste så blir det tuffare att sova!

Det gäller att få in sina rutiner till att gå och lägga sig, få kroppen trött så du måste sova. Inte lätt alla gånger. Alla måste börja någonstans!

?Cassie

Instagram @cassiezenkert

  • vardag
  • 89 views

Likes

Comments