Att leva med ADHD pt 3 Utredningen

Att göra en utredning för ADHD var ganska tufft, jag visste inte hur jag skulle må, hur påfrestande det kunde vara.. Men nu i efterhand är jag väldigt glad att jag gjorde den.


Det började som en tanke, en idé.. Jag är den personen som påbörjar en uppgift och är engagerad till max, men jag fick inte till det. det var något som var fel! Jag förstod inte det då, men nu vet jag vad det beror på, MIN diagnos!

Med tanke på att jag hade de problemen jag hade så sökte jag vård själv via min läkare jag har och därifrån så gick allt på rull.


Jag fick träffa en psykolog som jag pratade med och varför jag ville göra en utredning. Ja, varför ville jag när jag är 25 år gammal ha en ADHD utredning? Jo för jag ville veta, veta om jag hade en diagnos och därefter kunna reda ut mitt liv. Det är något jag ville veta! Det skulle göra mitt liv så mycket enklare.


Det jag kommer ihåg från den resan jag gjorde var att alla utmaningar och alla uppgifter jag fick göra under alla tester, jag gjorde mitt bästa, men jag var bara fokuserad en liten stund, sen blev det jobbigt. Man sitter 15, timme upp mot 2 timmar och bara gör tester, och det är väldigt påfrestande.


Det tog väldigt lång tid för mig att få diagnosen, 1,5 år mist tog det och det var ju för alla dessa väntetider som finns, men jag väntade tålmodigt, mer kunde jag ju inte göra! men när jag fick reda på att jag hade ADHD så föll allt på plats, men det var ändå väldigt jobbigt, man skulle få börja leva med en diagnos, vad skulle alla vänner säga? vad skulle familjen säga? Ska jag börja med mediciner nu? hur kommer mitt liv se ut? Det var väldigt många frågor som behövde svar!


Det första svaret jag ville ha svar på, ska jag äta medicin? Jag fick en tid hos en psykolog, jag än idag träffar 1 gång/år för regelbunden uppföljning. vi pratade mycket om hur olika mediciner påverkar än, och jag fick välja om jag ville prova mediciner eller inte, och jag kände att jag ville prova.. Är det något som jag tror hjälpa mig till ett bättre liv, absolut tar jag chansen till det. Och jag tycker att det hjälper för mig än idag!


Jag har nog den mildaste graden ADHD men för mig är det jobbigt, jag är inte så hyperaktiv som man är när man har adhd utan jag har mycket mer tankar än alla och min hjärna är mer aktiv än normalt, och det är min ADHD .. alla har olika form av adhd och alla jobbar på olika sätt med att leva med det. Det är alltid en daglig utmaning till att kunna hantera en dag i livet, så är det för mig, och jag vet inte hur det är för dig.. men för mig är det en kamp varje dag!


När jag berättade för alla mina kompisar och familj, så var dom väldigt stöttande och förstående, och det kändes väldigt skönt att veta att dom ändå på ett sätt förstod varför jag var som jag hade varit!

Det är något som jag är sååå tacksam för och det är att jag alltid hade folk runt omkring mig och stöttade mig under min utredning, och hade jag inte haft det, hade det varit väldigt tufft! Jag tror inte att jag skulle ha orkat mig igenom det.


Jag personligen tycker att är man osäker, och vill ha svar så gör en utredning, det är ingen skam i det. Jag mår så mycket bättre idag nu när jag vet hur jag ska hantera allt, och hur jag ska leva mitt liv. Det spelar ingen roll vilket humör jag är på, jag kämpar på, jag krigar, jag försöker att få de saker gjorda, för jag MÅSTE!


Du som har adhd, och har gjort utredning, hur mådde du? hur kände du? dela gärna med er av era storys, här, på Instagram eller mejl!


Ta hand om er och kom ihåg, ni är aldrig ensam!


?Cassie

Instagram @cassiezenkert

  • Min ADHD
  • 133 views

Likes

Comments

Hilma
Hilma,
Det här med att göra en utredning är verkligen tufft... jag gjorde utredning för autism, asperger, för inte så längesen och jag är 25 nu. Det är jobbigt att få en diagnos så sent i livet. Trots att det såklart är bra att få det bekräftat ❤️❤️
nouw.com/hilma
Cassiezenkert
Cassiezenkert,
Det är tufft men jag är så tacksam att jag gjorde den ❤️ Mår så mycket bättre efter jag fick diagnosen ❤️
nouw.com/cassiezenkert